recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met spinazie en gegrilde zalm

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - zalmfilet (4 stukken)
  • - gehakte spinazie (diepvries) (450 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rode uien (2 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - penne volkoren (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de uien in dunne partjes.
  • 2 Snijd de knoflook in plakjes.
  • 3 Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 4 Verhit tweederde van de olijfolie in een wok en roerbak de ui en knoflook in 2-3 minuten beetgaar.
  • 5 Schep ze op een bord.
  • 6 Roer de spinazie door het bakvet en laat de groente op zacht vuur ontdooien.
  • 7 Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe.
  • 8 Kruid de zalmfilets met zout en peper en bestrijk ze dun met olijfolie.
  • 9 Bak de zalmfilets in een hete grillpan 6-8 minuten tot ze mooi bruine strepen krijgen.
  • 10 Ze mogen van binnen nog rosé zijn.
  • 11 Giet de pasta af en roer de penne met de ui en knoflook door de spinazie.
  • 12 Warm de pasta nog even door en schep het gerecht in diepe borden.
  • 13 Leg de zalmfilets erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.