recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met spinazie en rivierkreeftjes

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - rivierkreeftjes (200 gram)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - panklare prei (250 gram)
  • - spinazie à la crème (diepvries) (450 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - volkoren penne (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de penne volgens de aanwijzingen beetgaar.
  • 2 Verwarm de helft van de olijfolie in een hapjespan.
  • 3 Pers de knoflook en fruit de knoflook zachtjes glazig.
  • 4 Roer de spinazieblokjes met een scheutje water erdoor.
  • 5 Laat de spinazie afgedekt op zacht vuur ontdooien.
  • 6 Verhit de andere helft van de olijfolie in een wok en roerbak de prei met de Italiaanse kruiden 3 minuten.
  • 7 Warm de rivierkreeftjes heel even mee.
  • 8 Giet de pasta af en roer de penne door de spinazie.
  • 9 Serveer de pasta met spinazie in diepe borden en schep de prei met rivierkreeftjes erover.