recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met spinazie, ham en geroosterde rode uien

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - knoflook (1 teen)
  • - panklare spinazie (600 gram)
  • - achterham (250 gram)
  • - parmezaanse kaas
  • - rode uien (4 )
  • - olijfolie (4 eetlepel(s))
  • - penne (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 225 °C; snijd de uien in dunne partjes; pers de knoflook; snijd de achterham in repen.
  • 2 Schep in een bakblik de ui om met de helft van de olijfolie en zout en peper naar smaak.
  • 3 Rooster de uien in de oven in 20 minuten bruin en gaar, schep ze af en toe om.
  • 4 Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 5 Fruit de knoflook heel even in een wok met hete olijfolie en schep de spinazie er in gedeelten door.
  • 6 Laat de spinazie al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
  • 7 Giet de pasta af en schep de spinazie en ham erdoor, warm nog heel even door.
  • 8 Serveer de pasta in diepe borden en verdeel de uien erover.
  • 9 Lekker met wat Parmezaanse kaas.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.