recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met zalm en sperziebonen

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - kappertjes (1 eetlepel)
  • - roze zalm (2 blikjes)
  • - gepelde tomaten (1 blik)
  • - chilipoeder (1.5 theelepel)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
  • - sperziebonen (450 gram)
  • - penne (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de penne en sperziebonen samen in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • 2 Fruit de gesnipperde ui en gehakte knoflook in een hapjespan met olijfolie.
  • 3 Roer de chilipoeder en tomaten met vocht erdoor.
  • 4 Maak de tomaten fijn en laat de saus 5 minuten pruttelen.
  • 5 Verdeel de zalm in stukjes en schep ze met de kappertjes en zout en peper naar smaak door de saus.
  • 6 Warm de saus zachtjes door.
  • 7 Giet de penne met bonen af en verdeel ze over diepe borden.
  • 8 Schep de saus met zalm erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.