recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met zomerse tomaatjes uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - tomaten (8 )
  • - ui (1 )
  • - chorizo (250 gram)
  • - tijm (1 eetlepel)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - volkoren penne (300 gram)
  • - peper uit de molen
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de tomaten in vieren en de chorizo in blokjes.
  • 2 Snipper de uien.
  • 3 Schep in een bakblik of lage ovenschaal de tomaten om met ui, chorizo, (verse) tijm, versgemalen peper en olijfolie.
  • 4 Schuif dit in de oven, schakel de oven in op 200 °C en bak de tomaatjes in 30 minuten gaar.
  • 5 Schep ze regelmatig om.
  • 6 Kook de volkoren penne beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 7 Giet ze af en roer eventueel een scheutje kookvocht door de tomaatjes.
  • 8 Verdeel de pasta over diepe borden en schep de tomaatjes en hüttenkäse erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.