recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Petit pains met rivierkreeftjes uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (2 eetlepels)
  • - andijvie (100 gram)
  • - bleekselderij (4 stengels)
  • - winterwortel (300 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - Griekse yoghurt (150 gram)
  • - geraspte 30+ kaas (100 gram)
  • - rode paprika (1 )
  • - rivierkreeftvlees (200 gram)
  • - bake-off petit pains (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de paprika in blokjes.
  • 2 Snijd de winterwortel in lange dunne repen.
  • 3 Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.
  • 4 Snijd de andijvie in brede repen.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 6 Snijd van de broodjes een dun kapje af en hol de broodjes uit.
  • 7 Meng de rivierkreeftjes met de paprika, kaas, tweederde van de yoghurt en wat zout en versgemalen peper.
  • 8 Vul de broodjes hoog op met dit mengsel en zet ze op een bakplaat.
  • 9 Bak de broodjes in de oven in 20 minuten goudbruin en knapperig.
  • 10 Roer in een schaal de rest van de Griekse yoghurt met de olijfolie, het water en wat zout en peper tot een dressing en schep de wortel, bleekselderij en andijvie erdoor.
  • 11 Zet de gevulde broodjes op borden en geef de salade erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.