recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pilav met merguez

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - sinaasappel (1 )
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - panklare snipperuien (175 gram)
  • - gele rijst (1 pak)
  • - rozijnen (50 gram)
  • - vleesbouillon (van tabletten) (750 ml)
  • - merguez chipolata's (1 pak)
  • - gemengde sla (300 gram)
  • - komkommer (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verhit 3/5 deel van de olie in een pan met een dikke bodem en fruit de uien zachtjes glazig.
  • 2 Bak de rijstkorrels mee tot ze glanzen.
  • 3 Rasp en pers de sinaasappel.
  • 4 Roer de sinaasappelrasp met de rozijnen, bouillon en de helft van het sap erdoor.
  • 5 Kook de rijst in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Bestrijk de merguez dun met olie en bak de worstjes in een grillpan rondom in 8-10 minuten bruin en gaar.
  • 7 Snijd de komkommer in blokjes.
  • 8 Klop in een schaal de rest van het sinaasappelsap met 2/5 deel olie en wat zout en peper tot een dressing en schep de sla en komkommer erdoor.
  • 9 Schep de pilav in diepe borden en leg de merguez erop.
  • 10 Geef de salade erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.