recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pipe rigate met spinazie en artisjokharten

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - geraspte 30+ kaas (100 gram)
  • - ham (200 gram)
  • - spinazie (600 gram)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (0.5 eetlepel)
  • - artisjokharten (1 blik)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - uien (2 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - pipe rigate (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de pipe volgens de aanwijzingen beetgaar.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • 4 Laat de artisjokharten uitlekken en halveer ze.
  • 5 Snijd de ham in brede repen.
  • 6 Was de spinazie en laat deze goed uitlekken.
  • 7 Verhit de helft van de eetlepel olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook in 5 minuten heel zachtjes glazig.
  • 8 Schep de artisjokharten, kruiden en spinazie erdoor en laat de spinazie al omscheppend slinken.
  • 9 Bak de hamrepen in een koekenpan met de rest van de olijfolie 2-3 minuten tot ze knapperig zijn.
  • 10 Giet de pasta af en schep de pipe door de spinazie.
  • 11 Serveer de pasta in diepe borden en verdeel de ham en kaas erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.