Recepten

Piri-pirigarnalen met paprika en courgette

4 personen Gemiddeld 45 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ᵒC. Rasp de schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper. Pureer in een maatbeker het citroensap met de olie, knoflook, rode peper, het gerookt paprikapoeder en oregano met de staafmixer tot een kruidenolie. Voeg zout naar smaak toe. Dep de garnalen droog en schep om met de helft van de kruidenolie en de citroenrasp. Snijd de courgettes in plakken en de sjalotten in ringen. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in reepjes. Schep de courgette en paprika en sjalotten om met de resterende kruidenolie . Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de groente in 35 minuten gaar in de oven. Schep de groente na 25 minuten om en bak de garnalen bij de groente in de oven in 10 minuten roze. Pers het sap uit de resterende citroen en roer om met de zure room. Breng op smaak met versgemalen peper. Serveer de groente en de piri-pirigarnalen met een lepel zure room.
Aanvullende benodigdheden - staafmixer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 380 kcal
Eiwit 24 g
Koolhydraten 13 g
Vet 24 g
Waarvan verzadigd 7 g
Trefwoorden weekmenurecepten
'