Hoofdgerecht Gemiddeld
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Verwijder de steel en zaadlijst uit de rode peper en schil de gember. Snijd beide fijn. Snijd het citroengras in 3 stukken. Snijd het sukadevlees in stukken van 2 cm. Stap 2 Verhit een pan met 1 el zonnebloemolie en bak het sukadevlees 4 minuten aan totdat deze begint te kleuren. Voeg hier vervolgens de rode peper, gember, citroengras, sojasaus en 300 ml water aan toe. Gaar de sukade 2 uur totdat het vlees mals is en uit elkaar valt. Stap 3 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Stap 4 Verhit een pan met de resterende zonnebloemolie en wok de wokgroente 6 minuten. Hak intussen de koriander grof. Stap 5 Serveer de pittige sukade met de rijst en wokgroente en garneer met koriander.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 675 kcal
Eiwit 52 g
Koolhydraten 76 g
Vet 17 g
Waarvan verzadigd 5 g