DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Pittig sukadevlees met rijst

Hoofdgerecht Gemiddeld 150 minuten
(0)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verwijder de steel en zaadlijst uit de rode peper en schil de gember. Snijd beide fijn. Snijd het citroengras in 3 stukken. Snijd het sukadevlees in stukken van 2 cm. Stap 2 Verhit een pan met 1 el zonnebloemolie en bak het sukadevlees 4 minuten aan totdat deze begint te kleuren. Voeg hier vervolgens de rode peper, gember, citroengras, sojasaus en 300 ml water aan toe. Gaar de sukade 2 uur totdat het vlees mals is en uit elkaar valt. Stap 3 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Stap 4 Verhit een pan met de resterende zonnebloemolie en wok de wokgroente 6 minuten. Hak intussen de koriander grof. Stap 5 Serveer de pittige sukade met de rijst en wokgroente en garneer met koriander.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 675 kcal
Eiwit 52 g
Koolhydraten 76 g
Vet 17 g
Waarvan verzadigd 5 g
Trefwoorden
recepten