recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige kikkererwtenstoofpot met wintergroenten

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - appelsap (150 gram)
  • - kikkererwten (2 blik(ken))
  • - groene kool (0.5 )
  • - pastinaak (300 gram)
  • - sambal oelek (1 theelepel)
  • - shoarmakruiden (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de ui in partjes en de knoflook in plakjes.
  • 2 Snijd de kool in brede repen.
  • 3 Snijd de pastinaak in stukken.
  • 4 Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
  • 5 Roer de shoarmakruiden en sambal erdoor en bak alles nog 1 minuut.
  • 6 Schep dan de pastinaak en groene kool erdoor en voeg de kikkererwten met vocht toe.
  • 7 Schenk het appelsap erbij en voeg zout naar smaak toe.
  • 8 Breng het geheel al omscheppend aan de kook en stoof de groenten in 20 minuten zachtjes gaar.