recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige kikkererwtenstoofpot met wintergroenten

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - appelsap (150 gram)
  • - kikkererwten (2 blik(ken))
  • - groene kool (0.5 )
  • - pastinaak (300 gram)
  • - sambal oelek (1 theelepel)
  • - shoarmakruiden (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de ui in partjes en de knoflook in plakjes.
  • 2 Snijd de kool in brede repen.
  • 3 Snijd de pastinaak in stukken.
  • 4 Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
  • 5 Roer de shoarmakruiden en sambal erdoor en bak alles nog 1 minuut.
  • 6 Schep dan de pastinaak en groene kool erdoor en voeg de kikkererwten met vocht toe.
  • 7 Schenk het appelsap erbij en voeg zout naar smaak toe.
  • 8 Breng het geheel al omscheppend aan de kook en stoof de groenten in 20 minuten zachtjes gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.