recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige kipkarbonades met sinaasappel

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - kippenbouillon (van een tablet) (150 ml)
  • - uien (2 stuks)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - sambal badjak (2 theelepels)
  • - kipkarbonades (4 )
  • - sinaasappel (1 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met gele rijst en bloemkool met broccoli.
  • 2 Voorbereiding: Boen de sinaasappel goed schoon; Snijd de uien in dunne partjes.
  • 3 Snijd de sinaasappel in plakken, verwijder de pitjes en snijd de plakken in vieren.
  • 4 Maak het vel van de kipkarbonades voorzichtig los.
  • 5 Wrijf de kip onder het vel in met zout en sambal.
  • 6 Bak de kipkarbonades in een koekenpan met hete olie mooi bruin.
  • 7 Verdeel de ui en sinaasappel eromheen, bak nog 2 minuten en schenk de bouillon erbij.
  • 8 Smoor de kipkarbonades met het deksel schuin op de pan in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Wijntip: iets zoete witte wijn, bijvoorbeeld Bereich Bernkastel of Huiswijn Halfzoet.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.