recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige sinaasappelcakejes met vanillesaus

Nagerecht
12 personen
50 min
Ingrediënten
  • - slagroom (200 ml)
  • - vanillestokje (1 )
  • - eieren (3 )
  • - bakpoeder (1 zakje)
  • - gemberpoeder (2 theelepels)
  • - milde paprikapoeder (2 theelepels)
  • - bloem (125 gram)
  • - suiker (250 gram)
  • - sinaasappels (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C.
  • 2 Boen 1 sinaasappel onder stromend water schoon en dep droog.
  • 3 Rasp de oranje schil er dun af.
  • 4 Pers alle sinaasappels uit.
  • 5 Breng in een wijde pan het sinaasappelsap met de helft van de suiker aan de kook.
  • 6 Los al roerend de suiker op en laat het mengsel een tot twee minuten zachtjes pruttelen tot het een lichte siroop wordt.
  • 7 Laat de siroop afkoelen.
  • 8 Meng in een kom de bloem met paprika-, gemberpoeder, een snufje zout en bakpoeder.
  • 9 Klop in een kom de eieren met de rest van de suiker met de handmixer tot een bleekgele, luchtige crème.
  • 10 Spatel het bloemmengsel en de sinaasappelrasp er luchtig door tot het goed gemengd is.
  • 11 Schep het beslag in de holtes van de muffinvorm.
  • 12 Bak de cakejes in de oven in vijftien tot twintig minuten goudbruin en gaar.
  • 13 Neem de muffinvorm uit de ven en prik met het satéstokje gaatjes in de cakejes.
  • 14 Schenk de sinaasappelsiroop over de cakejes.
  • 15 Ze zullen het vocht als een spons opzuigen.
  • 16 Laat de cakejes helemaal afkoelen en neem ze uit de holtes.
  • 17 Wanneer ze warm zijn laten ze nog niet los.
  • 18 Snijd het vanillestokje open en schraap het zwarte merg eruit.
  • 19 Klop de slagroom met het vanillemerg en twee eetlepels suiker tot een lobbige saus.
  • 20 Serveer de cakejes met de vanillesaus.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.