recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige Spaanse kip

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - kip (8 ongepelde)
  • - olie (8 eetlepels)
  • - boter (1 eetlepel)
  • - sherry (1 dl)
  • - tomatenpuree (1 eetlepel)
  • - olijven (12 trosje)
  • - bouillon (6 dl)
  • - ui (1 )
  • - rijst (300 gram)
  • - peper en zout
Bereidingswijze
  • 1 Bereiden Bestrooi de stukken kip met zout en peper.
  • 2 Verhit circa 5 eetlepels olie met de boter en bak de kip hierin goudbruin aan.
  • 3 Laat hem 15 minuten zachtjes doorbakken met het deksel op de pan.
  • 4 Voeg de sherry, tomatenpuree en de in plakjes gesneden olijven toe en laat de kip nog 20 minuten op laag vuur stoven met een vlamverdeler onder de pan (voeg zonodig wat water toe).
  • 5 Fruit intussen de fijngesnipperde ui in de rest van de olie.
  • 6 Voeg de rijst toe en bak hem al omscheppend even mee.
  • 7 Voeg de bouillon toe zodra de rijst bruin kleurt.
  • 8 Kook de rijst in 20 à 25 minuten gaar en droog.
  • 9 Schep de rijst in een schaal.
  • 10 Leg de kip er bovenop en giet de rest van de saus eroverheen.
  • 11 Kip met.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.