recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige zalmburgers met aardappel-peultjessalade

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - zout (1 theelepel)
  • - ijsbergsla (0.5 krop)
  • - bospeen (200 gram)
  • - olie (4 eetlepels)
  • - peultjes (150 gram)
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - verse koriander (15 gram)
  • - rode thaise currypasta (1 eetlepel)
  • - limoen (1 )
  • - diepvries wilde zalmfilet (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat de zalm ontdooid is.
  • 2 Pers en rasp de citroen.
  • 3 Snijd de ijsbergsla in brede repen.
  • 4 Rasp de bospeen.
  • 5 Pureer de zalm met de limoenrasp, currypasta, de helft van de koriander en het zout in de keukenmachine.
  • 6 Vorm het mengsel tot twee burgers per persoon en laat ze in de koelkast in 15 minuten opstijven.
  • 7 Kook de krieltjes en peultjes in 4 minuten beetgaar.
  • 8 Spoel ze in een zeef onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 9 Klop in een grote schaal het limoensap met de helft van de olie en wat zout en peper tot een dressing en schep de krieltjes, peultjes, bospeen, ijsbergsla en de rest van de koriander erdoor.
  • 10 Bak de zalmburgers in een koekenpan met de rest van de olie op matig hoog vuur in 4-6 minuten mooi bruin en net gaar.
  • 11 Serveer de zalmburgers met de rijst en de salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.