recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pizza met chorizo en garnalen

Hoofdgerecht
2 personen
40 min
Ingrediënten
  • - pizzabodems (kant-en-klaar) (2 stuks)
  • - tomatensaus met basilicum (uit pot) (250 ml)
  • - chorizo (100 g)
  • - ui (1 stuks)
  • - rode paprika (1 stuks)
  • - roze garnalen (100 g)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (0.75 eetlepel)
  • - mozzarella (125 g)
  • - vers geraspte parmezaanse kaas (50 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met een frisse groene salade van veldsla en rucola.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de chorizo in plakjes; Snijd de ui in dunne ringen; Snijd de rode paprika in dunne ringen; Snijd de mozzarella in plakken.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 4 Leg de pizzabodems op de bakplaat en bestrijk ze met de tomatensaus.
  • 5 Leg de plakjes chorizo erop en verdeel hierover de uiringen, paprikaringen en roze garnalen.
  • 6 Strooi de Italiaanse kruiden erover en verdeel tot slot de mozzarella en parmezaanse kaas over de pizza’s.
  • 7 Bak de pizza’s in de oven in circa 15-20 minuten mooi bruin en gaar.
  • 8 Wijntip: Droge rosé of sappige rode wijn, bijvoorbeeld Chianti of Côtes du Ventoux.
  • 9 Vervangtip: U kunt ook salami gebruiken in plaats van de chorizo.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.