recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pizza met mozzarella en rode ui

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - lauwwarm water (175 ml)
  • - volkorenmeel (400 gram)
  • - gedroogde gist (1 zakje)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - rode uien (4 )
  • - zure room (125 ml)
  • - mozzarella (2 bollen)
  • - gerookte spekblokjes (125 gram)
  • - wittewijnazijn (1 eetlepel)
  • - gemengde sla (300 gram)
  • - zout (1 theelepel)
Bereidingswijze
  • 1 Meng het meel met gist, zout, 0.
  • 2 25 olijfolie en lauwwarm water tot een samenhangend deeg en kneed dit 5-10 minuten tot het soepel is.
  • 3 Laat het deeg afgedekt 45 minuten rijzen.
  • 4 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 5 Meng de uiringen met 0.25 olijfolie.
  • 6 Druk het deeg uit tot 4 kleine pizza’s en leg ze op een ingevette bakplaat.
  • 7 Bestrijk ze met room en verdeel de kaas, uiringen en spekblokjes met wat peper erover.
  • 8 Bak de pizza’s in de oven in 15 minuten gaar.
  • 9 Klopde helft van de olijfolie met azijn en wat zout en peper tot een dressing en schep de sla erdoor.
  • 10 Geef de sla bij de pizza’s.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.