recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pizza met salami en artisjokharten

Hoofdgerecht
4 personen
68 min
Ingrediënten
  • - rucola (1 flinke hand)
  • - olijfolie (4 eetlepel(s))
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - pizzadeeg (zie recept (1 )
  • - pizzasaus (zie recept (1 )
  • - mozarella (2 bollen)
  • - salami (100 gram)
  • - tomaten (2 )
  • - artisjokharten (1 blik)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 ?C.
  • 2 Dep de mozzarella goed droog en snijd in dunne plakken.
  • 3 Snij de tomaten en de salami in dunne plakken.
  • 4 Laat de artisjokharten uitlekken en snijd elk hart in vieren.
  • 5 Vorm de pizza’s volgens het basisrecept (zie recept “pizzadeeg”) en bestrijk ze met de pizzasaus (zie recept “pizzasaus”).
  • 6 Leg eerst de plakken mozzarella erop en verdeel dan de plakken salami, tomaat en de artisjokharten over de pizzabodems.
  • 7 Strooi de oregano erover, maal er nog wat zwarte peper boven en sprenkel er wat olijfolie over.
  • 8 Bak de pizza’s afhankelijk van de grootte van de oven per stuk of met 2 tegelijk in 8-12 minuten knapperig bruin en gaar.
  • 9 Hoe dunner het deeg, hoe sneller de pizza gaar is.
  • 10 Schuif de pizza’s op borden en leg een flinke toef rucola in het midden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.