recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pizza met shoarmavlees en courgette

Hoofdgerecht
4 personen
70 min
Ingrediënten
  • - water (125 ml)
  • - zout (0.5 theelepel)
  • - shoarmavlees (300 gram)
  • - rode ui (1 stuk(s))
  • - courgette (1 stuk(s))
  • - tomaatstukjes (uit blik) (400 gram)
  • - oreganoblaadjes (vers) (2 eetlepel(s))
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
  • - gedroogde gist (1 zakje)
  • - bloem (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Meng in een kom de bloem met gist, het zout, een derde deel van de olijfolie en het water en kneed alles tot een elastisch deeg.
  • 3 Laat het deeg een half uur staan.
  • 4 Rol het deeg uit tot een dunne ronde lap van 26-30 cm en leg de lap op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 5 Pers de knoflook en hak de oregano fijn.
  • 6 Roer de knoflook en oregano met wat zout en peper door de tomaatstukjes en verdeel dit mengsel over de pizza.
  • 7 Snijd de ui in ringen en de courgette in dunne plakken.
  • 8 Verdeel de courgette, ui en shoarmavlees erover en druppel er de rest van de olijfolie over.
  • 9 Bak de pizza in de oven in 15-20 minuten gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.