recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Plaatpizza met courgette en salami

Hoofdgerecht
4 personen
90 min
Ingrediënten
  • - zout (2 theelepels)
  • - lauwwarm water (250 ml)
  • - parmezaanse kaas (50 g)
  • - gesneden salami (100 g)
  • - mozzarella (2 bollen)
  • - courgettes (2 stuks)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - tomaten (750 g)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - gedroogde gist (1 zakje)
  • - bloem (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de tomaten in stukjes; Snijd de courgettes in lange plakken; Snijd de mozzarella in plakken; Rasp de Parmezaanse kaas.
  • 2 Meng de bloem met gist, de afgemeten hoeveelheid zout, de helft van de olijfolie en de afgemeten hoeveelheid lauwwarm water en kneed dit tot een elastisch deeg.
  • 3 Laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen.
  • 4 Pureer de tomaten met knoflook, de helft van de oregano en zout en peper naar smaak in de blender of keukenmachine en laat het mengsel 15 minuten inkoken tot een dikke saus.
  • 5 Rol het deeg uit tot een dunne lap, leg hem op de bakplaat en strijk de tomatensaus erover uit.
  • 6 Verdeel de courgette, mozzarella en salami erover.
  • 7 Bestrooi met peper, oregano en kaas en bak de pizza in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Wijntip: Sappige witte wijn, zoals Verdicchio of Sauvignon Blanc.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.