recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Plaatpizza met mediterrane groenten

Hoofdgerecht
4 personen
70 min
Ingrediënten
  • - water (200 ml)
  • - zout (1 theelepel(s))
  • - mozzarella (1 bol(len))
  • - courgette (1 )
  • - gele paprika (1 )
  • - rode paprika (1 )
  • - uien (2 )
  • - chorizo (vleeswaren) (100 gram)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel(s))
  • - tomaatstukjes (1 blik)
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
  • - instant gist (1 zakje)
  • - bloem (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de uien in dunne ringen; snijd de paprika's in ringen; snijd de courgette in blokjes; snijd de mozzarella in kleine blokjes.
  • 2 Meng de bloem met de gist, afgemeten hoeveelheid zout, 1/3 van de hoeveelheid olijfolie en de afgemeten hoeveelheid water en kneed dit tot een soepel en elastisch deeg.
  • 3 Laat het deeg 30 minuten afgedekt rijzen.
  • 4 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 5 Rol het deeg uit tot een dunne lap en bekleed de bakplaat met het deeg.
  • 6 Meng de tomaatstukjes met de Italiaanse kruiden, 1/3 van de hoeveelheid olijfolie en zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
  • 7 Strijk dit over de pizzabodem uit en verdeel de chorizo erover.
  • 8 Leg hierop de ui, paprika en courgette met de blokjes mozzarella ertussen.
  • 9 Maal er nog wat peper boven en druppel de overige olijfolie erover.
  • 10 Bak de pizza in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.