recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Plaatpizza met salami, courgette en paprika

Hoofdgerecht
4 personen
105 min
Ingrediënten
  • - lauwwarm water (225 ml)
  • - parzemaanse kaas (50 gram)
  • - kleine mozzarellabolletjes (1 bakje)
  • - gele paprika (1 )
  • - rode paprika (1 )
  • - courgette (1 )
  • - salami plakjes (100 gram)
  • - tomaatstukjes (1 blik)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - paprikapoeder (0.5 eetlepels)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - instant gist (1 zakje)
  • - bloem (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de oregano fijn.
  • 2 Snijd de courgette in plakjes.
  • 3 Snijd de paprika's in dunne reepjes.
  • 4 Laat de mozzarellabolletjes goed uitlekken.
  • 5 Meng in een kom de bloem met zout, gist, de helft van de olijfolie en het lauwwarme water tot een samenhangend deeg.
  • 6 Voeg als het te droog blijft nog een klein beetje water toe.
  • 7 Kneed het deeg op het werkvlak 8-10 minuten stevig door tot het soepel en elastisch is.
  • 8 Vorm het deeg tot een bal en laat deze in een kom afgedekt met plasticfolie op een warme plaats een uur rijzen.
  • 9 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 10 Rol het deeg na het rijzen op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap die net zo groot is als de bakplaat.
  • 11 Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de deeglap erop, vouw de rand iets om.
  • 12 Roer de paprikapoeder en oregano met wat zout en versgemalen zwarte peper door de tomaatstukjes en strijk dit mengsel uit over de pizzabodem.
  • 13 Leg de plakjes salami en courgette op de pizza en verdeel de paprikareepjes en mozzarellabolletjes erover.
  • 14 Sprenkel er nog wat olijfolie over en strooi tot slot de Parmezaanse kaas erover.
  • 15 Bak de pizza in de oven in 15-20 minuten knapperig bruin en gaar.
  • 16 Serveer de pizza in stukken.
  • 17 Lekker met een groene salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.