Ga naar de hoofdinhoud

Plaattaart met sperziebonen roerbak

4 personen Eenvoudig 40 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de eieren met de crème fraîche en kerriepoeder. Breng op smaak met peper en zout. Maak de sperziebonen schoon en snijd de uien in reepjes. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes. Bak ondertussen de spekjes in 5 minuten uit in een hapjespan. Voeg de ui en paprika toe en bak 2 minuten mee. Voeg de gekookte sperziebonen toe en bak nog 3 minuten mee. Rol het bladerdeeg open en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randjes ½ cm om naar binnen en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het eimengsel over de bodem en verdeel de sperziebonen roerbak en de geraspte kaas erover. Bak de plaattaart in 30 minuten goudbruin en gaar. Hak ondertussen de peterselie fijn. Snijd de plaattaart in stukken en bestrooi met de peterselie.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 759 kcal
Eiwit 20 g
Koolhydraten 41 g
Vet 53 g
Waarvan verzadigd 0 g
Trefwoorden plaattaartreceptenslimkoken