recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Plaattaart van witlof en Gorgonzola

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - melk (2 eetlepels)
  • - gorgonzola (100 gram)
  • - geraspte belegen kaas (3 eetlepels)
  • - crème fraîche (200 ml)
  • - grote stronken witlof (2 )
  • - gedroogde abrikozen (6 )
  • - bladerdeeg (9 plakken)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • 2 Laat het bladerdeeg ontdooien.
  • 3 Bekleed een grote ovenplaat met bakpapier.
  • 4 Vorm daarop een groot vierkant van de plakken bladerdeeg door de plakken onderling een halve centimeter te laten overlappen en aan te drukken.
  • 5 Snijd van alle kanten een centimeter af en leg deze op de nieuw ontstane rand.
  • 6 Druk stevig aan.
  • 7 Snijd de abrikozen in kleine blokjes.
  • 8 Snijd de witlof in de lengte in kwarten.
  • 9 Verwijder de kern en snijd de kwarten diagonaal doormidden.
  • 10 Bestrijk het bladerdeeg met de crème fraîche en bestrooi met de geraspte kaas, abrikozen, in blokjes gesneden Gorgonzola en witlof.
  • 11 Bestrijk de opstaande randen met melk.
  • 12 Bak de plaattaart in circa 20 minuten goudbruin in de oven.
  • 13 Serveer met een winterse salade.
  • 14 Wijntip: een zachte, ronde Pinot Blanc uit de Elzas.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.