Ga naar de hoofdinhoud

Pompoen havermoutpap

4 personen Gemiddeld 35 minuten Ontbijt

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Schil de pompoen en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 2 cm. Kook de pompoen in een pan met ruim water in ongeveer 15 minuten zacht en gaar. Giet af en zet de pan met de pompoen terug op het vuur. Voeg de melk en de havermout toe en breng roerend aan de kook. Zet zodra de melk kookt het vuur laag en laat nog 15 minuten langzaam pruttelen. Voeg de kaneel en de siroop al roerend toe en druk de pompoen fijn. Schep de pap in 4 kommen. Lekker met amandelschaafsel of pecannoten.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 359 kcal
Eiwit 14 g
Koolhydraten 57 g
Vet 7 g
Waarvan verzadigd 2 g
Trefwoorden vegetarischreceptenhavermoutontbijtpompoenontbijt