Ga naar de hoofdinhoud

Pompoen-kaasfondue

4 personen Gemiddeld 60 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd een deksel van de pompoen af en schep de draden en pitten uit de pompoen. Bestrooi de binnenkant van de pompoen en de deksel met peper en zout en zet op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 30 minuten gaar. Verwijder daarna de steelaanzet van de deksel en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Doe in een hoge beker en pureer tot een puree. Rasp de kaas. Snijd de knoflook fijn en doe samen met de witte wijn en pompoenpuree in een pan met dikke bodem. Breng al roerend aan de kook en draai dan het vuur laag. Voeg al roerend en in delen de kaas toe en laat helemaal smelten. Meng de maïzena met 1 el water en voeg al roerend aan de kaasfondue toe totdat deze mooi gebonden is. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper. Schenk de kaasfondue in de pompoen en verwarm nog 10 minuten in de oven. Snijd de bleekselderij en paprika in reepjes. Haal de blaadjes witlof los en leg met de tomaten, paprika en bleekselderij op een schaal. Serveer de kaasfondue met het stokbrood en de rauwkost.
Aanvullende benodigdheden - staafmixer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 786 kcal
Eiwit 40 g
Koolhydraten 50 g
Vet 41 g
Waarvan verzadigd 26 g
Trefwoorden recepten