Ga naar de hoofdinhoud

Pompoencarpaccio

4 personen Gemiddeld 85 minuten Lunch

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Schil de pompoen, snijd in kwarten en verwijder de pitten en draden. Snijd de pompoen overdwars in zo dun mogelijke plakjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van 4 el citroensap, 4 el olijfolie, peper en zout. Meng de plakjes pompoen met de dressing en laat minimaal 1 uur marineren. Doe de kappertjes, citroenrasp, peterselie en de rest van het citroensap en de olijfolie in een hoge beker. Pureer tot een grove tapenade. Verkruimel de feta en snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Snijd de munt fijn. Verdeel de plakjes pompoen dakpansgewijs over vier borden. Verdeel de kappertjestapenade, zongedroogde tomaatjes en feta erover en garneer met de munt.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 321 kcal
Eiwit 8 g
Koolhydraten 19 g
Vet 22 g
Waarvan verzadigd 5 g
Trefwoorden recepten