recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pompoencurry met bulgur

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - verse koriander (grof gehakt) (3 eetlepels)
  • - Griekse yoghurt (250 ml)
  • - bulgur (275 gram, lassie) (1 pak)
  • - groentebouillon (van tabletten) (500 ml)
  • - milde currypasta (of kerriepoeder) (2 eetlepels)
  • - arachideolie (4 eetlepels)
  • - ui (groot) (1 stuks)
  • - oranje pompoen (1 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui grof.
  • 2 Snijd de pompoen in parten en verwijder de zaadjes.
  • 3 Snijd de parten in stukken van 3 cm en roerbak ze met de ui 2-3 minuten in een hapjespan met de helft van de olie.
  • 4 Schep de currypasta of kerriepoeder erdoor en bak alles nog 1 minuut.
  • 5 Schenk er een derde van de bouillon bij.
  • 6 Smoor pompoen in 15 minuten gaar.
  • 7 Verwarm de andere helft van de olie in een pan en roerbak de bulgur 2 minuten.
  • 8 Schenk de rest van de bouillon erbij en kook de bulgur in 8-10 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Schep de bulgur in diepe borden en verdeel de curry erover.
  • 10 Schep in het midden een flinke lepel yoghurt en strooi de koriander erover.