Ga naar de hoofdinhoud

Pompoendonuts met chocoladeglazuur

15 personen Moeilijk 75 minuten Tussendoortje

Ingrediënten

15 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175˚C. Schil de pompoen met een dunschiller, verwijder de draderige zaden met een lepel en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Verdeel de pompoen over de bakplaat met bakpapier en bak ongeveer 20 minuten tot de pompoen zacht en gaar is. Mix de pompoen in een keukenmachine of staafmixer tot puree en laat afkoelen. Meng de gepureerde pompoen met 160 ml water, gist, bloem, boter, suiker, kaneel, poedersuiker een beetje zout, bakpoeder en een ei. Kneed tot een egaal deeg. Voeg de rozijnen toe. Laat het deeg in een kom onder een schone theedoek op een warme plek ongeveer 15 minuten rijzen tot het in volume is verdubbeld. Hak de chocolade grof. Verwarm de slagroom in een steelpan en smelt de chocolade al roerend met een garde glad in de slagroom. Laat afkoelen. Rol het deeg met de deegroller uit tot ongeveer 2,5 centimeter dikte en steek eerst uit met de grote ronde steker en daarna in het midden met de kleine. Plaats de donuts op een bakplaat met bakpapier en laat 30 minuten rijzen. Verwarm de olie van de frituurpan tot 190˚C en frituur de donuts ongeveer 1 minuut aan elke kant. Laat afkoelen op een rek. Doe de chocoladeglazuur in een spuitzak en decoreer de donuts ermee.
Aanvullende benodigdheden - bakplaat met bakpapier- staafmixer- frituurpan met olie- deegroller- ronde stekers van 7,5 cm en 3 cm
Voedingswaarden (per portie)
Energie 292 kcal
Eiwit 6 g
Koolhydraten 28 g
Vet 17 g
Waarvan verzadigd 10 g
Trefwoorden vegetarischreceptenuitgelichtchocopumpkin