Ga naar de hoofdinhoud

Pompoenmuffins

12 personen Gemiddeld 50 minuten Ontbijt

Ingrediënten

12 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ᵒC. Schil de pompoen en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 2 cm. Verdeel de pompoen over een bakplaat en rooster de pompoen in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten zacht en gaar. Neem de pompoen uit de oven, maar laat de oven aan staan. Prak in een kom de pompoen met een vork of pureestamper tot fijne puree. Spatel de melk erdoor en voeg de zonnebloemolie toe. Zeef in een ruime kom de bloem met het bakpoeder en de suiker. Schep het pompoenmengsel door de bloem met suiker tot een stevig beslag. Voeg als het deeg wat droog aanvoelt een eetlepel water toe. Verdeel het mengsel over 12 muffinvormpjes en bak in de oven in ongeveer 25 minuten gaar. Steek een satéprikker in de muffin: komt deze er schoon uit, dan is de muffin gaar. Laat de muffins in de vorm afkoelen.
Aanvullende benodigdheden - muffinvorm met 12 holtes- muffinvormpjes
Voedingswaarden (per portie)
Energie 264 kcal
Eiwit 6 g
Koolhydraten 39 g
Vet 9 g
Waarvan verzadigd 1 g
Trefwoorden vegetarischreceptenpompoenontbijt