DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Pompoensoep met gebakken paddenstoelen

Hoofdgerecht Gemiddeld 25 minuten
(7)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Snijd de pompoen in parten en verwijder de pitten. Stap 2 Snijd de parten in stukken. Stap 3 Pel de uien en snipper een ui. Stap 4 Snijd de andere ui in vieren en dan in dunne plakjes. Stap 5 Hak de knoflook fijn. Stap 6 Rasp en pers de sinaasappel. Stap 7 Verwarm 3/5 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui met de helft van de knoflook zachtjes glazig. Stap 8 Bak de pompoen 2 minuten mee. Stap 9 Schep de paprikapoeder, komijn en kaneel erdoor, bak nog heel even en schenk dan de bouillon en het sinaasappelsap erbij. Stap 10 Breng de soep al roerende aan de kook en kook de pompoen in 10-15 minuten zachtjes gaar. Stap 11 Snijd de paddenstoelen in vieren. Stap 12 Hak de peterselie grof. Stap 13 Pureer het geheel met de staafmixer tot een mooi gladde, lichtgebonden soep. Stap 14 Warm de soep nog even zachtjes door en voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Stap 15 Verwarm 2/5 van de olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes ui met de resterende knoflook en de paddenstoelen op hoog vuur al omscheppend bruin, laat het vocht uit de paddenstoelen verdampen. Stap 16 Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de sinaasappelrasp en peterselie erdoor. Stap 17 Schep de pompoen soep in wijde kommen en verdeel de paddenstoelen in het midden.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 0 kcal
Eiwit 0 g
Koolhydraten 0 g
Vet 0 g
Waarvan verzadigd 0 g
Trefwoorden
recepten