recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pompoensoep met oudekaaswafeltjes

Voorgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - geraspte oude kaas (50 gram)
  • - bloem (1 eetlepel)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - pompoen (oranje) (400 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - ui (groot) (1 )
  • - kaneel (2 theelepels)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - groentebouillon (van tabletten) (1 liter)
  • - zure room (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Meng in een kom de kaas met de bloem en de helft van de tijm.
  • 3 Schep op een met bakpapier beklede bakplaat een bergje per persoon van het kaasmengsel.
  • 4 Bak de kaas in de oven in 6-8 minuten tot het platte wafeltjes zijn.
  • 5 Neem de bakplaat uit de oven en laat de wafeltjes afkoelen.
  • 6 Pas dan worden de wafeltjes ook knapperig.
  • 7 Snipper de ui.
  • 8 Snijd de pompoen in parten en verwijder de pitten en de draden.
  • 9 Snijd de pompoen daarna in stukken van circa 2 cm, schillen is niet nodig.
  • 10 Verwarm de olijfolie in een soeppan, schep de stukken pompoen met de ui, kaneel, paprikapoeder, versgemalen peper en de resterende tijm erdoor en bak alles al omscheppend 2-3 minuten.
  • 11 Voeg de bouillon toe en kook de pompoen in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 12 Pureer dit alles met de staafmixer of in de keukenmachine tot een mooi glad gebonden soep.
  • 13 Voeg wat zout naar smaak toe en laat de soep nog heel even zachtjes doorkoken.
  • 14 Schep de pompoensoep in diepe borden en schep in het midden een lepel zure room.
  • 15 Steek een kaaswafeltje in de zure room en garneer met een toefje tijm.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.