recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pompoentaart

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - diepvries bladerdeeg voor hartige taart (6 plakjes)
  • - griekse yoghurt (150 ml)
  • - eieren (4 )
  • - verse oregano (1 eetlepel)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - paprikapoeder (2 theelepels)
  • - pompoen met schil (500 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Snij de pompoen in blokjes.
  • 4 Hak de knoflook en oregano fijn.
  • 5 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
  • 6 Schep de blokjes pompoen met de specerijen en oregano erdoor.
  • 7 Maal er wat zout en peper boven en bak de blokjes pompoen al omscheppend in 5 minuten beetgaar.
  • 8 Klop de eieren los met de yoghurt en wat zout en peper.
  • 9 Ontdooi de plakjes bladerdeeg en leg ze daarna op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze uit tot een ronde deeglap van 30 cm.
  • 10 Bekleed de taartvorm met het deeg en verdeel het eimengsel over de bodem.
  • 11 Schep het pompoenmengsel erin.
  • 12 Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  • 13 Lekker met een groene salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.