recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Preistamppot met Griekse vis

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - groentebouillon (200 ml)
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
  • - prei (600 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - oud brood (1 sneetje)
  • - vleestomaat (1 )
  • - griekse visfilet (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg voor een stuk vis per persoon.
  • 2 Snijd de tomaten in plakken.
  • 3 Kruimel het brood fijn.
  • 4 Snijd de prei in dunne ringen.
  • 5 Schil de tafelaardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 7 Leg de visfilets in een ingevette lage ovenschaal en verdeel de plakken tomaat erover.
  • 8 Strooi het broodkruim erover en druppel er een derde van de olijfolie over.
  • 9 Bak de vis in de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • 10 Roerbak de prei 3-4 minuten in een wok met tweederde van de olijfolie.
  • 11 Schep de blokjes aardappel erdoor en schenk de bouillon erbij.
  • 12 Stoof de aardappel en prei in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 13 Stamp de aardappelen, prei en het stoofvocht tot een grove stamppot.
  • 14 Schep de stamppot in diepe borden en serveer de vis erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.