recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Propvolle paprika

Bijgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - heet water (100 ml)
  • - kruidenbouillonpoeder (2 theelepels)
  • - paprika's (4 rode)
  • - geraspte kaas (100 gram)
  • - griekse yoghurt (4 eetlepel)
  • - gedroogde oregano (2 theelepels)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - broccoli (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Snijd de broccoliroosjes van de stronk.
  • 3 Schil de stronk met een dunschiller en snijd deze stronk in blokjes.
  • 4 Kook de broccoliroosjes en –blokjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in maximaal zes minuten beetgaar.
  • 5 Pel en snipper intussen de ui.
  • 6 Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit de ui zachtjes tot de snippers zacht worden, maar niet bruin.
  • 7 Meng de oregano door de ui.
  • 8 Laat de broccoli in een vergiet even uitlekken.
  • 9 Doe de broccoli, het mengsel van ui, de yoghurt en drie kwart van de geraspte kaas in de keukenmachine.
  • 10 Meng alles tot een smeuïge puree.
  • 11 Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
  • 12 Snijd de kapjes van de paprika en verwijder zaadlijsten en zaadjes.
  • 13 Schep de broccolipuree in de paprika’s en zet de paprika’s rechtop in de ovenschaal en leg de kapjes ernaast.
  • 14 Strooi de resterende kaas over de broccolipuree.
  • 15 Roer de bouillonpoeder door het water en schenk dit op de bodem van de schaal.
  • 16 Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de paprika’s in vijfentwintig minuten gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.