DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Provençaalse traybake

Hoofdgerecht Gemiddeld 45 minuten
(2)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst in 8 minuten gaar. Stap 2 Pel intussen de ui en snijd in dunne ringen. Verdeel de uienringen over de bakplaat en schep om met 2 el olie. Ris er de blaadjes van 3 takjes tijm over. Stap 3 Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Bak de uienringen in 5 minuten zacht in de oven. Stap 4 Snijd intussen de courgette, aubergine en trostomaten in plakjes van 0,5 cm. Halveer de plakjes geitenkaas tot dunnere plakjes. Stap 5 Giet de rijst af. Schep de rijst op de uien op de bakplaat. Leg om-en-om de courgette, aubergine, tomaat en geitenkaas dakpansgewijs over de bakplaat. Stap 6 Ris er de blaadjes van 4 takjes tijm boven, verdeel de olijven over de groente en besprenkel met de rest van de olie. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Stap 7 Bak de Provençaalse traybake in 25 - 30 minuten gaar in de oven.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - bakplaat- bakpapier
Voedingswaarden (per portie)
Energie 582 kcal
Eiwit 16 g
Koolhydraten 51 g
Vet 32 g
Waarvan verzadigd 9 g
Trefwoorden
weekmenurecepten