DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Pruimencake

Gebak Gemiddeld 65 minuten
(7)
Gebak Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Stap 2 Boen de citroen schoon en laat de roomboter smelten. Stap 3 Bekleed de vorm met bakpapier en laat het papier wat rommelig boven de rand uitsteken. Stap 4 Halveer de pruimen en verwijder de pitten. Stap 5 Schep de pruimen in een kom om met de wijn. Stap 6 Rasp de gele schil dun van de citroen. Stap 7 Pers de helft van de citroen uit. Stap 8 Klop in een grote kom de ricotta met de suiker, een snufje zout en de eieren tot een egaal mengsel. Stap 9 Klop vervolgens de bloem, citroenrasp en boter erdoor. Stap 10 Verdeel het beslag in de vorm en leg de pruimen erop. Stap 11 Bak de cake in de oven in 40-50 minuten goudbruin en gaar. Stap 12 Laat de pruimencake afkoelen. Stap 13 Roer in een kom de poedersuiker met iets citroensap tot een glad en glanzend glazuur. Stap 14 Druppel het glazuur met een lepel in zigzag lijnen over de cake. Stap 15 Laat het glazuur stevig worden.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 0 kcal
Eiwit 0 g
Koolhydraten 0 g
Vet 0 g
Waarvan verzadigd 0 g
Trefwoorden
recepten