recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pumpkin-pie met kaneel en vanille-ijs

Nagerecht
8 personen
120 min
Ingrediënten
  • - zout
  • - ijskoude boter (125 gram)
  • - suiker (85 gram)
  • - bloem (250 gram)
  • - eieren (3 )
  • - gesneden pompoen, panklaar (400 gram)
  • - gedroogde erwten (blinde vulling) (1 kilo)
  • - bruine suiker (80 gram)
  • - verse gember (1 eetlepel)
  • - kruidnagels (2 )
  • - room (250 ml)
  • - kaneel (1.5 theelepel)
  • - vanille ijs (8 bollen)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: bakpapier, plastic folie en taartvorm van ca 25 cm.
  • 2 Snijd de boter in blokjes.
  • 3 Kneed kort de boter, suiker, bloem, één ei en iets zout tot een gelijkmatig deeg.
  • 4 Maak er een dikke platte schijf van, bekleed met plastic folie en laat een uur (of een nacht) rusten in de koeling.
  • 5 Verwarm de oven op 180°C.
  • 6 Breng de pompoen met 100 ml water aan de kook in een pan met deksel, laat in circa 20 minuten gaar worden.
  • 7 Vet een taartvorm van circa 25 cm in met wat boter en leg hier een stuk uitgeknipt bakpapier in.
  • 8 Rol het deeg uit tot een grote dunne plak en leg in de taartvorm.
  • 9 Druk in de rand goed aan.
  • 10 Leg een nieuw stuk bakpapier op het deeg en leg er een blinde vulling op.
  • 11 Bak de bodem 12 minuten in de oven, verwijder het bovenste bakpapier en de blinde vulling maar laat de bodem in de vorm.
  • 12 Plet de kruidnagels.
  • 13 Giet de pompoen af en pureer met de bruine suiker, gember en kruidnagels.
  • 14 Voeg de room, kaneel en de overige eieren toe en roer tot een glad mengsel.
  • 15 Vul hiermee de taartbodem en bak 40 à 45 minuten in de oven.
  • 16 Snijd de warme taart in acht punten, garneer met kaneel en serveer met een bol ijs.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.