recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Quiche Lorraine met sjalotjes

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - eieren (4 stuks)
  • - gerookte spekblokjes (200 gram)
  • - sjalotjes (250 gram)
  • - bladerdeeg (6 plakjes)
  • - slagroom (125 ml)
  • - nootmuskaat
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met een frisse groene salade.
  • 2 Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200 °C; pel en halveer de sjalotjes; ontdooi het bladerdeeg.
  • 3 Bak de spekblokjes in een koekenpan zachtjes knapperig, schep ze op een bordje en leg de sjalotjes op hun snijkant in de pan.
  • 4 Bak ze afgedekt op matig hoog vuur in 10 minuten goudbruin en gaar.
  • 5 Bekleed een ingevette lage taartvorm (26 cm) met de plakjes deeg, druk ze goed aan en snijd het deeg dat boven de rand uitsteekt weg.
  • 6 Verdeel de spekjes over de bodem.
  • 7 Klop de eieren los met de room, zout, peper en een snufje nootmuskaat.
  • 8 Schenk dit in de taartbodem en leg de sjalotjes met de snijkant naar boven erin.
  • 9 Bak de taart onder in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.