recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Quiche met groene asperges

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - geraspte belegen kaas (150 gram)
  • - nootmuskaat
  • - slagroom (100 ml)
  • - eieren (5 )
  • - achterham (vleeswaar) (100 gram)
  • - roomboterbladerdeeg, ontdooid (6 plakjes)
  • - groene asperges (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: rechthoekige (20 x 30 cm) of vierkante metalen bakblik (25 x 25 cm) en een groot stuk bakpapier.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 3 Snijd de houtachtig uiteinden zo af, dat alle asperges even lang zijn.
  • 4 Schil met een dunschiller alleen de harde onderkanten van de asperges.
  • 5 Kook de asperges in een hapjespan met ruim kokend water en wat zout in vier minuten beetgaar.
  • 6 Laat ze in een vergiet goed uitlekken.
  • 7 Bekleed het bakblik eerst met bakpapier, dat mag aan alle kanten rommelig uitsteken.
  • 8 Leg plakjes bladerdeeg op de bodem en maak een opstaande rand van vier cm hoog.
  • 9 Spreid de plakjes ham uit op de bodem.
  • 10 Klop in een kom de eieren los met slagroom, wat nootmuskaat en versgemalen peper.
  • 11 Roer de geraspte kaas erdoor.
  • 12 Schenk dit mengsel in de taartbodem.
  • 13 Leg de asperges in de vorm, met kopjes zowel naar links als naar rechts.
  • 14 Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in een half uur goudbruin en gaar.
  • 15 Laat de aspergetaart een paar minuten afkoelen en verwijder dan voorzichtig de vorm.
  • 16 Leg de taart met bakpapier eronder op een grote plank.
  • 17 Serveer in stukken.
  • 18 Lekker met een tomatensalade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.