recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Quiche met rode paprika en geitenkaas

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - water (1.5 eetlepels)
  • - geitenkaas (150 gram)
  • - slagroom (125 ml)
  • - verse oregano (2.5 eetlepels)
  • - rode paprika (2 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - eieren (6 )
  • - harde boter (125 gram)
  • - bloem (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de boter en geitenkaas in blokjes.
  • 2 Hak de knoflook en oregano fijn.
  • 3 Snijd de paprika’s in reepjes.
  • 4 Meng in een kom de bloem met een snuf zout en schep de blokjes boter erdoor.
  • 5 Meng met de vingertoppen de boter door de bloem tot het een kruimelig mengsel wordt.
  • 6 Breek een ei erboven en voeg de eetlepels koud water toe.
  • 7 Kneed alles met koele hand tot een stevige deegbal.
  • 8 Verpak de bal in plasticfolie en laat het deeg in de koelkast 20-30 minuten rusten.
  • 9 Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de knoflook zachtjes glazig.
  • 10 Schep de paprikareepjes erdoor en smoor ze afgedekt in 4-6 minuten zachtjes beetgaar.
  • 11 Roer van het vuur af de oregano erdoor en voeg wat zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
  • 12 Laat het mengsel afkoelen.
  • 13 Verwarm de oven op 200°C.
  • 14 Klop de rest van de eieren los met de slagroom en roer het paprikamengsel erdoor.
  • 15 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap en bekleed de taartvorm met het deeg.
  • 16 Druk de zijkant aan en laat het deeg boven de vorm uitsteken, snijd de bovenrand eventueel mooi recht.
  • 17 Schenk het eimengsel met paprika erin en druk de stukjes geitenkaas tussen de paprikareepjes.
  • 18 Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  • 19 Serveer de taart in punten met een groene salade erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.