recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Quinoaburger met feta en courgette

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - rucola
  • - volgranenbollen (4 )
  • - cherrytomaatjes (6 )
  • - courgette (1 )
  • - olijfolie (4 eetlepel(s))
  • - ei (1 )
  • - (platte) peterselie (2 eetlepel(s))
  • - griekse feta (100 gram)
  • - kikkererwten (150 gram) (1 blikje)
  • - witte quinoa (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de quinoa in een steelpan met 200 ml kokend water in 10-12 minuten zachtjes gaar.
  • 2 Laat de quinoa iets afkoelen.
  • 3 Pureer de kikkererwten in de keukenmachine.
  • 4 Voeg de helft van de feta met de peterselie en het ei toe en meng alles goed door elkaar.
  • 5 Schep dan de quinoa erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 6 Vorm het mengsel tot 4 burgers en laat ze op een bord afgedekt met plasticfolie in de koelkast 30 minuten opstijven.
  • 7 Verwarm de helft van de eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak onderkant van de quinoaburgers in 2-3 minuten goudbruin.
  • 8 Keer de burgers voorzichtig met een spatel en strooi de rest van de feta en de tomaatjes erover.
  • 9 Zet een deksel op de pan en bak de burgers in 3-4 minuten goudbruin en laat de feta smelten.
  • 10 Verwarm de ovengrill op de hoogste stand.
  • 11 Snijd de bollen door midden en leg ze met de snijkanten naar boven op het grillrooster, en rooster ze 10 cm onder het hete grillelement in 1-2 minuten.
  • 12 Bestrijk intussen de plakken courgette met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan mooi bruin en gaar.
  • 13 Leg de onderkanten van de bollen op de borden.
  • 14 Verdeel er wat rucola over en leg de quinoaburgers erop.
  • 15 Garneer met de geroosterde courgette en leg de bovenkanten van de bollen erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.