recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Reebiefstuk met pruimen

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - platte peterselie (1 eetlepel)
  • - wildfond (200 ml)
  • - boter (50 gram)
  • - reebiefstuk (4 stuks)
  • - rode wijn (375 ml)
  • - gedroogde pruimen (250 gram)
  • - sinaasappel (1 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf.
  • 2 Schil ook het witte vlies weg en snijd de sinaasappel in mooie plakken. Per persoon heb je een plak nodig.
  • 3 Breng de pruimen met de sinaasappelrasp en de wijn aan de kook en laat ze 10 minuten zachtjes sudderen.
  • 4 Laat ze in het vocht afkoelen.
  • 5 Schep 30 minuten voor het serveren de pruimen in een zeef en laat ze uitlekken.
  • 6 Bewaar het vocht.
  • 7 Wrijf de reebiefstukken in met zout en peper.
  • 8 Verhit de boter in een koekenpan tot het schuim weg trekt en bak de biefstukken op matig hoog vuur in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
  • 9 Laat de biefstukken verpakt in aluminiumfolie 5 minuten rusten.
  • 10 Bak de plakken sinaasappel 2 minuten in het bakvet.
  • 11 Leg ze op een bord.
  • 12 Roer een scheut pruimenvocht en de fond door het bakvet en kook het geheel in tot een mooie jus.
  • 13 Leg de reebiefstukken met een plak sinaasappel erop op warme borden.
  • 14 Schep er wat jus over en garneer met peterselie.
  • 15 Lekker met gebakken aardappelblokjes en broccoli.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.