recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rendang daging

Bijgerecht
4 personen
165 min
Ingrediënten
  • - riblappen (600 gram)
  • - citroensap (2 eetlepels)
  • - kokosmelk (200 ml)
  • - donkere bastardsuiker (1 eetlepel)
  • - gemalen komijn (1 eetlepel)
  • - sambal oelek (2 eetlepels)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - gemberwortel (1 eetlepel)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Rasp de ui.
  • 2 Rasp de gemberwortel.
  • 3 Pers de knoflook.
  • 4 Roer in een braadpan de ui, gemberwortel, knoflook, sambal oelek, gemalen komijn, basterdsuiker, kokosmelk en citroensap door elkaar.
  • 5 Snijd de riblappen in blokjes.
  • 6 Schep er de blokjes riblappen door, laat de rendang 2.5 uur heel zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.