recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Riblappen met sjalotjes en wortel gestoofd in bokbier

Hoofdgerecht
6 personen
180 min
Ingrediënten
  • - ribbraadlappen (900 gram)
  • - kaneel (2 theelepels)
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - boter (50 gram)
  • - bokbier (1 flesje)
  • - sjalotjes (250 gram)
  • - winterwortel (300 gram)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - ontbijtkoek (2 plakjes)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd het vlees in grove stukken en kruid ze met zout, versgemalen peper, kaneel en mosterd.
  • 2 Pel de sjalotjes en snijd de winterwortel in plakken.
  • 3 Snijd de ontbijtkoek in blokjes.
  • 4 Verwarm de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt en bak de stukken vlees rondom bruin.
  • 5 Schenk het bier langs de rand van de pan bij het vlees en breng het vocht tegen de kook aan.
  • 6 Stoof het vlees afgedekt twee uur op heel zacht vuur, zo nodig met een vlamverdeler onder de pan.
  • 7 Verdeel de sjalotjes, wortel en tijm tussen het vlees.
  • 8 Stoof het vlees en de groenten in nog dertig tot vijfenveertig minuten zachtjes gaar.
  • 9 Verdeel de blokjes ontbijtkoek in het stoofvocht en laat ze al roerend in het vocht oplossen, zodat het vocht tot een dunne saus bindt.
  • 10 Tip: Serveer de riblappen met aardappelpuree.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.