recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rijst met groentecurry en eieren

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - geraspte kokos (3 eetlepels)
  • - eieren (6 )
  • - pandanrijst (1 pak)
  • - tomatenstukjes in tomatensap (1 blik)
  • - bloemkool (0.5 )
  • - winterwortel (250 gram)
  • - kerriepoeder (2 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - grote ui (1 )
  • - olie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de tenen knoflook fijn.
  • 2 Snipper de ui grof.
  • 3 Snijd de winterwortel in plakken.
  • 4 Verdeel de bloemkool in roosjes.
  • 5 Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
  • 6 Roer de kerriepoeder erdoor en bak alles nog 1 minuut tot het lekker gaat ruiken.
  • 7 Schep de wortel en bloemkool erdoor en bak alles nog 2 minuten.
  • 8 Roer dan de tomatenstukjes met het sap en het water door de groenten en voeg zout naar smaak toe.
  • 9 Laat de curry 10-15 minuten zachtjes sudderen tot de groenten gaar is.
  • 10 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
  • 11 Kook de eieren in 8 minuten bijna hard en laat ze daarna schrikken.
  • 12 Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin.
  • 13 Laat de kokos op een bord afkoelen.
  • 14 Pel de eieren en halveer ze.
  • 15 Schep de rijst in diepe borden en schep de groentecurry erop.
  • 16 Leg op elk bord een vierde van de halve eieren met het geel naar boven en strooi de kokos erover.