recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rijst met pittige groente en pinda's

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - dry roasted pinda's (100 gram)
  • - sojasaus (3 eetlepels)
  • - paksoi (1 struik)
  • - winterwortel (1 )
  • - rode uien (2 )
  • - verse gemberwortel (2 cm)
  • - sambal oelek (1 theelepel)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  • 2 Rasp de gemberwortel.
  • 3 Verhit de olie in de wok en roerbak de sambal en gember tot het gaat geuren.
  • 4 Schep de ui en wortel erdoor en roerbak alles 2-3 minuten.
  • 5 Voeg dan de witte repen paksoi toe en roerbak nog 2-3 minuten.
  • 6 Schep de groene repen paksoi erdoor en roerbak alles nog 1-2 minuten.
  • 7 Breng de groente pittig op smaak met sojasaus.
  • 8 Schep de rijst in wijde kommen en schep de groente erop.
  • 9 Strooi de pinda's erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.