recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Risotto met asperges en oude kaas

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - groene asperges (500 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - uien (2 grote)
  • - (risotto)rijst (400 gram)
  • - kippenbouillon (1 liter)
  • - oude 30+ kaas (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de ui; Snijd de punten van de asperges en snijd de stengels in stukjes van 0.5 cm.
  • 2 Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui zachtjes glazig.
  • 3 Bak de rijst al omscheppend mee tot de korrels glanzen.
  • 4 Schep de stukjes aspergestengel en de helft van de bouillon erdoor en laat de rijst 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • 5 Roer regelmatig en voeg geleidelijk ook de rest van de bouillon toe.
  • 6 Kook de aspergepunten in ruim water in 3-4 minuten gaar.
  • 7 Rasp de helft van de kaas en schaaf de rest in dunne plakjes.
  • 8 Roer de geraspte kaas door de risotto.
  • 9 Schep de risotto in diepe borden en leg de aspergepunten en plakjes kaas erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.