recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Risotto met geroosterde bietjes

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - zachte geitenkaas (200 gram)
  • - diepvries doperwten (150 gram)
  • - kippen- of groentebouillon (750 ml)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - risottorijst (300 gram)
  • - gewone ui (1 )
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - rode wijnazijn (1 eetlepel)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - rode uien (2 )
  • - kleine (rauwe) rode bietjes (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 2 Snijd de rode ui in partjes.
  • 3 Snipper de gewone ui.
  • 4 Schil de bietjes en snijd elk bietje in acht partjes.
  • 5 Verdeel de partjes biet en rode ui in een braadslede en strooi de tijmblaadjes met wat zout en versgemalen zwarte peper erover.
  • 6 Sprenkel de azijn en een paar eetlepels olijfolie erover.
  • 7 Rooster de bietjes in de oven in 25-30 minuten gaar.
  • 8 Schep alles een paar keer om.
  • 9 Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de gewone ui zachtjes glazig.
  • 10 Voeg de rijst toe en bak al omscheppend tot de korrels rondom glanzen.
  • 11 Schenk de wijn erbij en laat het vocht langzaam verdampen.
  • 12 Schenk dan de helft van de bouillon erbij en kook de risotto zonder deksel op matig hoog vuur.
  • 13 Voeg tijdens het koken scheut voor scheut de resterende bouillon toe en roer regelmatig.
  • 14 Schep na 15 minuten de doperwtjes erdoor, voeg de laatste bouillon toe en kook de rijst in nog 3-5 minuten tot een smeuïge risotto.
  • 15 Roer de helft van de verkruimelde geitenkaas door de risotto.
  • 16 Schep in warme diepe borden een berg risotto en verdeel de biet en ui over en rond de risotto.
  • 17 Garneer met wat geitenkaas bovenop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.