recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Risotto met geroosterde champignons

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - 30+ oude kaas (100 gram)
  • - paddenstoelbouillon (van een tablet) (1 liter)
  • - risottorijst (400 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - paprikapoeder (2 theelepels)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - kastanjechampignons (500 gram)
  • - rode ui(en) (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snijd de uien in dunne partjes.
  • 3 Schep in een braadslede de uien en champignons om met de kruiden, paprikapoeder en de helft van de olijfolie.
  • 4 Rooster de groenten in de oven in 25 minuten bruin en gaar.
  • 5 Schep ze regelmatig om.
  • 6 Bak de rijstkorrels in een pan met de rest van de olijfolie al roerende tot ze glanzen.
  • 7 Schenk de helft van de bouillon erbij en kook de rijst in 20 minuten gaar.
  • 8 Voeg de overige bouillon tijdens het koken geleidelijk toe en roer regelmatig.
  • 9 Roer de helft van de kaas erdoor.
  • 10 Serveer de risotto in diepe borden en verdeel de champignons erover.
  • 11 Strooi de rest van de kaas erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.